MACERÁCIA ČAJU – príprava domáceho ľadového čaju


MACERÁCIA ČAJU – príprava domáceho ľadového čaju

Horúce dni sú tu čoskoro a ľudia začínajú siahať po osviežujúcich studených nápojoch.  Zabudnite na komerčné prifarbované zmesi plné cukru v plastoch. Najlepšie a najzdravšie sú aj tak domáce,  s láskou prichystané ☺.

Macerovanie, alebo pomalé lúhovanie za studena je náš najobľúbenejší  spôsob, ktorým získavame veľmi lahodný a kvalitný nápoj. A to takmer bez práce. Je to úplne jednoduché,  tak poďme na to.

VÝBER ČAJU
V podstate sú vhodné skoro všetky čaje,  ale odporúčame hlavne zelené, maté, čierne, oolong, pu erh, rôzne bylinky a kludne aj biele čaje. Výhodou je že napr. zelený čaj Vám takto nezhorkne.

My sme zvolili zelený čaj Tuareg, obľúbená  kombinácia zeleného Gunpowderu a Nana mäty.

PRÍPRAVA
Na 1 liter vody sme použili 1 polievkovú lyžicu (asi 5g) čaju.  Zamiešať,  a nechať niekoľko hodín v izbovej teplote alebo dať na celu noc do chladničky. My sme tentokrát macerovali pri izbovej teplote asi 5 hodín. Potom sme to precedili a hotovo. Takto pripravený čaj môžeme popíjať celý deň. My sme si takýto čaj nosili vždy na výlety či túry a bolo to fantastické osvieženie.

 

TIPY
Ak ste si zmysleli na poslednú chvíľu, že chcete ľadový čaj ešte je tu jedna možnosť prípravy a to: Zalejeme si zelený čaj horúcou (70-85 stupňov) malým množstvom vody, lúhujeme 3 min a precedíme cez ľad, prípadne ešte dolejeme studenú vodu a doplníme ľad. Takto pre Vás chystáme ľadové čaje u nás v čajovni. Vodu odporúčame filtrovanú, je mäkšia a lepšie sa čaj vylúhuje.

Na džbán si môžete napísať fixkou na sklo to čo potrebujete ( láska, zdravie, pokoj, harmónia…) a pri macerovaní si zároveň nápoj frekvenčne nabijete týmito vlastnosťami.

Fantázii sa medze nekladú, čaj si potom môžete ozdobiť bylinkami alebo čerstvým ovocím.

Kategórie

+ Neexistujú žiadne komentáre

Pridajte váš