MACERÁCIA ČAJU – príprava domáceho ľadového čaju
Horúce dni sú tu čoskoro a ľudia začínajú siahať po osviežujúcich studených nápojoch. Zabudnite na komerčné prifarbované zmesi plné cukru v plastoch. Najlepšie a najzdravšie sú aj tak domáce, s láskou prichystané ☺.
Macerovanie, alebo pomalé lúhovanie za studena je náš najobľúbenejší spôsob, ktorým získavame veľmi lahodný a kvalitný nápoj. A to takmer bez práce. Je to úplne jednoduché, tak poďme na to.
VÝBER ČAJU
V podstate sú vhodné skoro všetky čaje, ale odporúčame hlavne zelené, maté, čierne, oolong, pu erh, rôzne bylinky a kludne aj biele čaje. Výhodou je že napr. zelený čaj Vám takto nezhorkne.
My sme zvolili zelený čaj Tuareg, obľúbená kombinácia zeleného Gunpowderu a Nana mäty.
PRÍPRAVA
Na 1 liter vody sme použili 1 polievkovú lyžicu (asi 5g) čaju. Zamiešať, a nechať niekoľko hodín v izbovej teplote alebo dať na celu noc do chladničky. My sme tentokrát macerovali pri izbovej teplote asi 5 hodín. Potom sme to precedili a hotovo. Takto pripravený čaj môžeme popíjať celý deň. My sme si takýto čaj nosili vždy na výlety či túry a bolo to fantastické osvieženie.
TIPY
Ak ste si zmysleli na poslednú chvíľu, že chcete ľadový čaj ešte je tu jedna možnosť prípravy a to: Zalejeme si zelený čaj horúcou (70-85 stupňov) malým množstvom vody, lúhujeme 3 min a precedíme cez ľad, prípadne ešte dolejeme studenú vodu a doplníme ľad. Takto pre Vás chystáme ľadové čaje u nás v čajovni. Vodu odporúčame filtrovanú, je mäkšia a lepšie sa čaj vylúhuje.
Na džbán si môžete napísať fixkou na sklo to čo potrebujete ( láska, zdravie, pokoj, harmónia…) a pri macerovaní si zároveň nápoj frekvenčne nabijete týmito vlastnosťami.
Fantázii sa medze nekladú, čaj si potom môžete ozdobiť bylinkami alebo čerstvým ovocím.
+ Neexistujú žiadne komentáre
Pridajte váš